Werkwijze

Welkom bij mijn Gastouder opvang Het Tweelinghuis

Beste ouders,

Mijn naam is Fatiha. Ik ben een moeder van twee tweelingen. Ik ben een gediplomeerde gastouder die het leuk vindt om met kinderen te werken. In mijn opvang probeer ik voor de kinderen een veilige, prettige en speelrijke leefomgeving te creëren. Waarbij de kinderen zich op hun eigen manier en zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen, thuis voelen en zich kunnen ontspannen.

Kinderen worden goed verzorgd en krijgen persoonlijk aandacht, daarnaast worden ze liefdevol benaderd. De kinderen worden in een schone, veilige en kindvriendelijke omgeving opgevangen. Ik probeer een duidelijk structuur te bieden.

Als gastouder en moeder zal ik de kinderen behandelen zoals mijn eigen kinderen. Liefdevol en met respect maar ik probeer consequent te zijn.

Wij wonen in een ruime eengezinswoning met voor-en achtertuin. Wij hebben we een speeltuin voor de deur. Ik werk met het voorschoolse educatie programma Kiki (kansen in kinderen) waarbij de ontwikkeling centraal staan. Zoals de motorisch ontwikkeling, sociale-emotionele ontwikkeling, spraak en taalontwikkeling en rekenprikkels.

Dagindeling

8:00 Kunnen de kinderen gebracht worden en mogen vrij spelen, kinderen die niet thuis hebben ontbeten  kunnen bij mij als nog een boterham krijgen.
9:00 Een boekje lezen.
9:30 Fruit eten en drinken.
10:00 Binnen activiteiten met Kiki zoals woordkaarten knutselen, kleuren, verven.
11:00 Buiten spelen.
12:00 Eten en drinken.
12:30 Dutje doen.
14:30 Fruit, koekje eten en drinken.
14:45 Knutselen, verven en of liedjes zingen/dansen.
15:30 Buiten spelen.
16:30 Fruit, komkommer of tomaat en wat drinken.
16:15 Boekjes lezen.
16:30 Spelen.
17:00 De kinderen worden opgehaald.
17:00 / 18:00 Vrij spelen tot de anderen kinderen worden opgehaald.
Bij baby’s probeer ik de dagschema toe te passen zo ver de baby thuis gewend is.
Menu